האם יש משמעות לפלטפורמה בה בוחרים לבנות אתר עסקי?
בהחלט. פלטפורמות שונות מגיעות עם מאפיינים שונים, יתרונות ותכונות ייחודיות, ולכן מומלץ להכיר את הפיצ'רים העיקריים של הפלטפורמות הפופולריות טרם קבלת ההחלטה.
כשלב מקדים, חשוב שתשאלו את עצמכם כמה שאלות מרכזיות שיעזרו לכם להתמקד בתהליך החיפוש:
למה אתם זקוקים לאתר?
לפני שאתם ממהרים לבנות אתר אינטרנט לעסק או לחפש חברה מומלצת לבניית אתרים, כדאי שתנסו למפות את המטרות שלכם.
האם אתם רוצים להגדיל את החשיפה למותג, למכור מוצרים, לכתוב בלוג או אולי לשלב בין הדברים? המטרות ישפיעו על מבנה האתר, רמת המורכבות של הפרויקט, העיצוב וגם המחיר.
ישנם עסקים קטנים שמעדיפים לא להקים אתר אינטרנט משלהם, אלא לפתוח חנות דיגיטלית תחת אתר מסחרי אחר.
אופן המכירה באתרים כאלה הוא כמובן פשוט יותר, שכן ניתן להשתמש בפלטפורמה של האתר הקיים ולדלג על תהליך ההקמה. עם זאת, במצב כזה בעלי העסקים מחויבים לפעול תחת הכללים של זירת המכירה ובהתאם למדיניות שלה, לדוגמה, במקרה של חנות דיגיטלית כזו, לא תוכלו להשפיע על העיצוב ויכול להיות שתהיו כפופים לסנקציות שונות.
מי יבנה את האתר?
חלק מבעלי העסקים מעוניינים לבנות אתר בחינם, ואחרים מחפשים סטודיו לבניית אתרים שיעשה עבורם את העבודה בתשלום.
ייתכן שאתם בוגרי קורס לבניית אתרים ויכולים לבנות אתר בעצמכם, וייתכן שתעדיפו "לתת את המושכות" לבעל מקצוע. ההחלטה המתאימה היא נגזרת של הזמן, הניסיון, סוג האתר וההעדפה האישית שלכם.
מהי העלות של בניית אתר?
בעלי עסקים קטנים מחפשים לעתים פלטפורמה או אתר לבניית אתרים בחינם, אבל צריך לזכור שברוב המקרים הגרסאות החינמיות יגיעו עם תכונות בסיסיות בלבד.
בנוסף, חשוב להבין שהמחיר הכולל מושפע מפרמטרים שונים, החל מהפלטפורמה עצמה, דרך רכישת שם דומיין ושרת אחסון, ועד לפיצ'רים ותכונות שמשתנות בהתאם למטרות העסק.
שימו לב שבנוסף להוצאה בגין הקמה, קיימים גם תשלומים שוטפים בגין תחזוקת האתר, עיצוב הלוגו ואלמנטים אחרים, כתיבת תוכן, צילום, רכישת תמונות ועוד.
השוואת פלטפורמות לבניית אתרים
אז יש לכם רעיונות לבניית אתר לעסק, אבל אתם לא בטוחים איך לצאת לדרך? מאחר שאין דרך אחת או שיטה לבניית אתרים שמתאימה לכולם, ההמלצה שלנו היא לערוך תחילה היכרות עם הפלטפורמות המובילות. כך תצליחו להבין טוב יותר את עולם המושגים שאתם צפויים לשמוע הרבה בתקופה הקרובה, ותוכלו לבחור פלטפורמה לבניית אתרים שאכן מתאימה לצרכי העסק שלכם.
הדבר תקף בין אם אתם מעוניינים לבנות אתר לבד, או מעדיפים להסתמך על חברות לבניית אתרים. אלו כמה מהפלטפורמות הטובות ביותר לבניית אתרים, שמתאימות לצרכים של עסקים קטנים וגדולים:
שופיפיי (Shopify)
נעים להכיר: רבים ממי שמחפשים פלטפורמה או תוכנה לבניית אתרים כדי להקים חנות אונליין, מגיעים לשופיפיי.
שופיפיי היא פלטפורמה אינטרנטית אשר מאפשרת לעסקים להקים חנות אינטרנטית, כאשר הסיומת "ify" מיועדת להדגשת התהליך המהיר והידידותי.
מטרת החברה היא להנגיש את המסחר האלקטרוני לכולם – כולל לבעלי עסקים שלא מגיעים עם ידע טכני מקיף.
הצמיחה של שופיפיי בשנים האחרונות בולטת גם בישראל, כאשר מנתוני StoreLeads עולה כי מספר חנויות השופיפיי בישראל גדל ב-12.9% ברבעון השלישי של 2024, בהשוואה לרבעון שלפניו.
חלק משמעותי מחנויות השופיפיי בישראל (17.8%) מוכרות מוצרים מעולם האופנה, אך קיימת גם נוכחות של תחומים נוספים, כמו מוצרים לעיצוב הבית, מוצרים מעולמות היופי, הכושר ועוד.
מה ניתן לעשות בה: שופיפיי היא פלטפורמה למסחר אלקטרוני שמעניקה פתרון מקיף להקמת וניהול חנויות דיגיטליות – כולל עיצוב, ניהול מלאי, דוחות ועוד.
אמנם לא מדובר במערכת קוד פתוח, אך שופיפיי מגיעה עם מבחר סוגי תבניות שמותאמות לשימוש בכל המכשירים, מה שמעניק ללקוחות חוויית קנייה נוחה, בין אם הם קונים מהלפטופ, מהסמארטפון או מהטאבלט.
אחד מהיתרונות הבולטים של שופיפיי, כאמור, הוא הפשטות והנוחות שהיא מציעה. שופיפיי מבוססת על ממשק פשוט להבנה, ומגיעה עם כלים מובנים שאינם דורשים ידע טכני.
בנוסף, שופיפיי מתאימה הן למכירה מקומית בארץ והן למסחר בינלאומי בחו"ל.
רוצים לשמוע עוד על תהליך הקמת חנות אונליין בשופיפיי, ועל כל החידושים והטכנולוגיות המתקדמות שהמערכת של שופיפיי מציעה? כל המידע מחכה לכם בפודקאסט של Hyp, ממש כאן.
עלות: הקמת חנות בשופיפיי מתבססת על מודל מנוי חודשי. בשביל לבדוק אם שופיפיי מתאימה לעסק שלכם, ניתן להירשם ל-14 ימי ניסיון ללא עלות.
וורדפרס (WordPress)
נעים להכיר: וורדפרס היא מערכת ניהול בקוד פתוח, שמתאימה לעסקים המעוניינים לחזק את הנראות הדיגיטלית שלהם וגם להגדיל מכירות.
המשמעות של קוד פתוח היא שהמשתמש יכול להתאים ולשנות כל מאפיין באתר, במטרה להתאים אותו לצרכים הספציפיים של העסק. בנוסף, וורדפרס מכילה כמות גדולה של תבניות מגוונות ותוספים שמתאימים לאתרי תדמית, לחנויות אונליין ועוד.
מה ניתן לעשות בה: וורדפרס היא מערכת לבניית אתרים אשר מגיעה עם מבחר כלים מתקדמים שמתעדכנים מעת לעת.
תהליך הוספת העמודים והתקנת התוספים במערכת הוא ידידותי ונוח לשימוש. עם זאת, בשל ריבוי האפשרויות נדרשת למידה לצורך היכרות עם יכולות המערכת.
בנוסף, ניתן להיעזר בתבניות של וורדפרס המותאמות לכל מכשיר, על מנת לספק חוויית גלישה מיטבית עבור כל הלקוחות – ללא קשר לסוג המכשיר שהם משתמשים בו.
עלויות: עצם השימוש בוורדפרס הוא חינמי. העלויות הן עבור רכישת אחסון (שרת בו יאוחסנו נתוני האתר) ורכישת דומיין (הכתובת הייחודית של האתר), כמו גם תוספים ותבניות עיצוביות, תחזוקה ועוד.
וויקס (Wix)
נעים להכיר: על וויקס הישראלית אולי כבר שמעתם, בניית אתר אינטרנט עם וויקס יכולה להפוך למשימה פשוטה וידידותית, שמספקת פתרון נוח למבחר עסקים ועונה על צרכים רבים.
וויקס עובדת בממשק "גרור ושחרר" (drag & drop), שמאפשר לבחור אלמנטים (כמו טקסט, תמונה, כפתור או טופס), לגרור אותם למקום הרצוי באתר, ולמקם אותם בדיוק איך שרוצים. הממשק הזה מאפשר שליטה מלאה על העיצוב – תוכלו לשנות צבעים, גדלים, פונטים, ולמקם כל רכיב בהתאם לצרכים שלכם.
רבים מהפיצ'רים הנלווים מוצעים בה הינם ללא עלות, אך המתקדמים יותר מגיעים בתשלום.
מה ניתן לעשות בה: עסקים יכולים להיעזר בוויקס כדי לבנות אתר תדמית בעל מראה מקצועי, למכור מוצרים מרחוק ולהגדיל את קהל הלקוחות הפוטנציאליים. בשונה מוורדפרס, מדובר במערכת קוד סגורה, כך שניתן להשתמש רק בכלים ובפיצ'רים שמוצעים על ידי החברה כחלק מהממשק שלה.
עלויות: השאלה כמה עולה לבנות אתר בוויקס, תלויה בסוג החבילה שאתם מעוניינים בה. וויקס מציעה גרסה חינמית ללא התחייבות, שמאפשרת להתחיל לבנות את האתר שלכם ולשתף אותו ללא עלות.
עם זאת, הגרסה החינמית של וויקס מגיעה עם פרסומות, היא אינה מציעה את כל התכונות של ויקס, ובנוסף כתובת האתר כוללת מיתוג של Wix. כך שייתכן שהיא מתאימה לעצמאים שזקוקים לפתרון נקודתי, אך לא לעסקים שזקוקים לפתרון מקיף יותר, או שמעוניינים להציע מוצרים למכירה.
סקוורספייס (Squarespace)
נעים להכיר: אם אתם נמשכים לאתרים בעלי עיצוב מיוחד ויכולים לבלות בהם שעות, ייתכן ש-Squarespace מדברת בשפה שלכם.
מדובר בפלטפורמה שמציעה סל פתרונות רלוונטי עבור צלמים, מעצבי פנים, מעצבי מוצר, יוצרי תוכן ובעלי עסקים קטנים נוספים ששמים דגש על הפן האסתטי.
מה ניתן לעשות בה: הפלטפורמה מגיעה עם מבחר תבניות מעוצבות ואטרקטיביות, שהופכות אותה לבחירה מעולה לאתרי תדמית, תיקי עבודות וכדומה. הפלטפורמה כוללת גם אפשרות להקים חנויות אונליין, מה שהופך אותה לבחירה פופולרית עבור עסקים שרוצים לשלב עיצוב מרשים עם פונקציונליות בסיסית.
סקוורספייס אמנם לא תתאים לעסקים שמחפשים אתרים מתקדמים ומורכבים יותר, אך יש בה מבחר כלים לבניית אתרים שמושכים את העין.
עלות: סקוורספייס אינה פלטפורמה חינמית, אך היא מציעה 14 ימי ניסיון ללא תשלום למי שמעוניין לבחון אותה מקרוב.
מג'נטו (Magento)
נעים להכיר: מג'נטו היא פלטפורמה בקוד פתוח שמיועדת לעסקים שרוצים להקים אתר סחר.
הפלטפורמה נרכשה על ידי אדובי ב-2018, ומציעה מבחר כלים שמתאימים למכירה אונליין ועוזרים בהקמת חנויות אטרקטיביות שמושכות לקוחות.
מגנ'טו מיועדת בדרך כלל לחברות גדולות שמעוניינות להקים אתר גדול, ולכן הפלטפורמה פחות מתאימה למי שעושה את צעדיו הראשונים בתחום בניית האתרים.
מה ניתן לעשות בה: הפלטפורמה מעניקה את כל הפתרונות הנדרשים לחנויות גדולות.
עם זאת, אם כיוון כזה יכול להיות רלוונטי עבור העסק שלכם, ייתכן שלפני תחילת העבודה עם מג'נטו לא תרצו להסתפק בקריאת מדריך לבניית אתרים, אלא תעדיפו לפנות אל חברות לבניית אתרי אינטרנט שמתמחות בעבודה עם המערכת של מג'נטו.
עלות: למג'נטו יש שתי גרסאות – גרסה חינמית בסיסית יותר, במקרה כזה העלויות יהיו בעבור פיתוח האתר, אחסון האתר, דומיין וכדומה; לצד גרסת ה-Commerce, המתאימה לעסקים גדולים בעלי צרכים מתקדמים. במקרה של בחירה בחבילה המתקדמת, יש להתחשב גם בעלויות רישוי, שמשתנות בהתאם לסוג האתר ופעילותו.
מתחילים למכור באתר שלכם
אם מטרת החיפוש אחר פלטפורמות לבניית אתרים היא הקמת חנות מקוונת וקבלת תשלומים אונליין, זה בדיוק המקום לדבר על תוספי סליקה.
נאמר למשל שבחרתם להקים חנות באמצעות שופיפיי. נרשמתם לאתר, בחרתם תבנית עיצובית, הוספתם את המוצרים שתרצו למכור ואפילו בחרתם דומיין (באמצעות שופיפיי או אתר חיצוני), ועכשיו מה עושים? איך מתחילים לקבל תשלומים מהלקוחות מרחוק, ובאופן מאובטח? בדיוק בשלב הזה נכנס תוסף הסליקה.
תוסף הסליקה מיועד לקשר בין האתר שלכם לבין מערכות הסליקה הרלוונטיות – תוך עמידה בכל תקני האבטחה.
ואם אתם לקוחות Hyp? תוכלו ליהנות מחיבור סליקה לחנות השופיפיי שלכם, עם חברת האשראי המועדפת עליכם. החיבור לחנות מתבצע תוך דקות מפתיחת מסוף הסליקה, כך שמיד לאחר מכן תוכלו לקבל תשלום באשראי מהלקוחות.
אגב, גם מערכת החשבוניות הדיגיטליות של Hyp יכולה להתממשק לחנות המקוונת בקלות – כך שהחשבונית הדיגיטלית תופק באופן אוטומטי ותישלח אל המייל של הלקוח ישירות לאחר הרכישה.
לסיכום
בסביבה התחרותית של היום, אין ספק שהקמת אתר אינטרנט עוזרת לעסקים להתקדם למכירה הראשונה. אחרי שהכרתם את הפלטפורמות המובילות לבניית אתרים, למדתם על ההבדלים ביניהן ולמי הן מתאימות, תוכלו להתחיל לחשוב על הצעד הבא.
אם אתם מרגישים שהבנתם את הקטע, יצרנו עבורכם מדריך לשופיפיי, שיעזור לכם להקים חנות בשופיפיי ואפילו לחבר אותה לסליקת אשראי.
מעדיפים להקים אתר בפלטפורמה אחרת? תשמחו לגלות שמחכים לכם ב-Hyp גם תוספי סליקה לאתרי וויקס, וורדפרס ועוד. מלאו את הפרטים בתיבת "צור קשר", ממש פה למטה, כדי לקבל פרטים נוספים ולהתחיל למכור!